Un article interessant al periódico d'avui

Sin respuestas
Anónimo
Un article interessant al periódico d'avui
L'ENTREVISTA AMB BIVEN MAMONTA, METGE I XAMAN SIBERIÀ

Biven Mamonta: "La malaltia neix en els cossos subtils"
Va deixar de ser cirurgià a Rússia perquè el seu prestigi depenia de la quantitat d'operacions que era capaç de fer.

BivenMamonta.jpgBiven Mamonta. Foto: MAITE CRUZ GASPAR HERNÀNDEZ
--¿Què ha trobat a Barcelona?
--He vist mestres i pares que volen que els nens obrin els talents que tenen.

--¿Obrir els talents?
--Sí. Tots tenim un programa personal de desenvolupament de la nostra individualitat. I si trobem aquest camí, tindrem èxit i felicitat. I això s'ha de començar a cultivar quan som petits.

--¿Hem de desenvolupar la intuïció?
--Sí, però la intuïció només es pot obrir quan el nostre cor s'obre. Només si aconseguim una vibració més alta al cor, podem sentir el que Déu vol que fem.

--¿I si no creiem en Déu?
--Li puc dir el mateix emprant termes psicològics o científics.

--¿Què és el que no potenciem?
--La connexió amb la nostra essència. A dins nostre tenim una part que és el nostre autèntic ésser, i l'ésser té poders il.limitats. En la infància teníem connexió amb aquesta part, fins als 3 anys. A partir d'aquesta edat es desenvolupa menys.

--¿Per què va deixar la medicina?
--Quan vaig acabar l'escola, en un poble de l'est de Rússia, vaig estar a punt d'entrar a l'Exèrcit, amb un bon sou. Però vaig tenir una malaltia: Déu em va protegir de ser militar. Vaig decidir anar a la universitat, em vaig especialitzar com a cirurgià, vaig exercir en un hospital, després vaig dirigir diversos hospitals i em vaig adonar que moltes operacions no són necessàries.

--¿?
--Tal com ho sent. El meu prestigi com a cirurgià depenia de quantes operacions feia al cap de l'any. Altres cirurgians feien operacions innecessàries, perquè pensaven: "Com més opero, més important sóc".

--¿I què va fer?
--Vaig estudiar Psicologia i Reflexologia, però era difícil, perquè a la Unió Soviètica no teníem bibliografia. Amb la perestroika va començar a arribar informació i vaig treballar amb l'oració i l'energia extrasensorial. Vaig conèixer el meu mestre, un xaman que em va donar molts coneixements nous.

--¿Quins?
--El tantra, el xamanisme, el ioga i la sanació espiritual.

--¿Els podria resumir?
--Podem desenvolupar el nostre ésser interior i rebre impressions elevades. El xamanisme obre les nostres capacitats: clarividència, sanació, visió de futur. Totes les experiències que una persona pot viure.

--I, després, ¿què va fer?
--Vaig començar a viatjar. Des de fa 10 anys viatjo sense parar. Ensenyo sanació espiritual, xamanisme de Sibèria i tantra.

--¿Què és la sanació espiritual, per a vostè?
--Com a metge, veig la persona no només com un cos físic. Veig els seus nivells energètics subtils. Les malalties neixen en els cossos subtils. Els nostres pensaments creen un judici i el cos reacciona.

--¿Algun exemple?
--Si tenim molts problemes amb la nostra ment, si no podem acceptar una situació determinada, llavors comencem a tenir emocions negatives que se'ns mengen l'energia. Si perdem energia, podem patir depressió; el nostre sistema immunològic es debilita, els nostres canals es tanquen i es genera una malaltia física. La sanació s'ha de fer a tots els nivells. Podem curar-nos, per exemple, a través de la ment, a través de la meditació. Sempre que tinguem un bon mestre.

--¿I què els diu als seus col.legues escèptics?
--Res. Els dono la benvinguda, si tenen interès per aprendre més.

--Hi ha metges que el critiquen.
--Sí, és ignorància de la seva ment. Rebo moltes crítiques, però només m'estimulen a ser més conscient.

--¿Conscient de què?
--De tot. De no cometre enganys i de ser més net davant de Déu.

--¿Com s'és més net davant de Déu?
--Fent el contrari que els meus crítics. Si la meva ment està clara, sento el que he de fer i puc veure cada un dels meus pròxims passos.

--Hi ha crítiques constructives.
--Sí, aquestes s'han d'escoltar i, a vegades, permeten canviar alguna cosa. Hi ha dos tipus de crítica: la que ve de la ignorància, que és res, i la constructiva, que ens mostra els obstacles que podem trobar en el camí. Potser una persona observa el nostre límit actual i a través de la seva observació jo em puc desenvolupar més. Però les crítiques que provenen de la ignorància, ni les escolto.

--¿Com conservar la salut?
--Hauríem d'estar a prop de la naturalesa, alimentar-nos amb productes sans, allunyar-nos de l'estrès i de les preocupacions de la nostra civilització, i moure més el físic.
AdjuntoTamaño
BivenMamonta.jpg6.36 KB